Member of: CLC Vecta Next Level Display Group

Wat is voor mij de juiste beurslocatie?

Een A-locatie maakt bij wijze van spreken deel uit van het collectieve geheugen. Iedereen weet dat RAI in Amsterdam ligt en Ahoy in Rotterdam. Heel veel mensen kunnen zich bij het beurscomplex iets voorstellen en veel mensen weten ook hoe je ernaartoe rijdt of welke trein je moet nemen. Misschien heeft in Ubbergen ook ooit een beurs plaats gevonden, maar buiten Gelderland zal niemand je kunnen vertellen hoe je er komt.

Ook typerend voor A-locaties is dat ze zich profileren als een one-stop-shop. Dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je alle denkbare diensten voor een beurs of congres kan kiezen uit een rijkgevulde menukaart die door de hallenuitbater voorgelegd wordt. Het nadeel is dat je vaak niet om de geselecteerde leveranciers heen kan. Je kunt als organisator of als exposant niet de concurrentie laten spelen.

B- en C-locaties geven een veel grotere vrijheid in de keuze van leveranciers; je brengt mee wie je wilt. Die wendbaarheid heeft er overigens voor gezorgd dat een aantal B-locaties zich met succes geherpositioneerd hebben als aanbieder van een instapklaar concept, oftewel de all-in-formule. Daarbij zijn veel diensten voor zowel de exposanten, de toeleveranciers als de bezoekers in de projectprijs inbegrepen.

C-locaties zijn eigenlijk gelegenheidsaccommodaties. In basis niet ingericht als beursaccommodatie, maar misschien met voldoende basisfaciliteiten (te beginnen met de vierkante meters) om uw beurs te huisvesten.


A-beurslocatie

Voordelen: naambekendheid, bereikbaarheid, brede waaier diensten, aantrekkelijke bestemming, faciliteiten.
Nadelen: hoge verhuurprijzen, concessies, geen concurrentie, minder wendbaar.

B-beurslocatie

Voordelen: lagere verhuurprijzen, vrijheid van leveranciers, all-in verhuurformats.
Nadelen: naambekendheid, imago, bereikbaarheid, faciliteiten in directe omgeving.

C-beurslocatie

Voordelen: lage verhuurprijzen, grote wendbaarheid, vrijheid van leveranciers, beschikbaarheid.
Nadelen: imago, bereikbaarheid, geen faciliteiten, alles in onderaanneming.

 
 
Norm Systems

Marickenlaan 45

3648 LD WILNIS

KvK 34207534

Volg ons via:
Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS
-->