Member of: CLC Vecta Next Level Display Group

Vragen of hulp nodig?

Heeft u hulp of advies nodig? Wij helpen u graag.
Bel met 023-517 32 22
of Stuur een mail ›

Interview Rental & Buyers Guide

datum: december 2015 | door: Norm-Systems Expo
 
Interview Marco Wollrabe
 
 
Het complete interview:
 
Norm-Systems Expo al sinds 1982 leverancier van portable beurssystemen die de gebruiker zelf kan vervoeren én opbouwen. Het bedrijf maakt gebruik van verschillende systemen (pop-up of systemen met doek). Een en ander is afhankelijk van de eisen en wensen van de gebruiker. Daarnaast biedt het bedrijf ook aanvullende diensten zoals opslag, transport, opbouw en demontage.
 
Marco Wollrabe:
 
Wij hebben bewust gekozen om kwaliteit te blijven leveren. Door niet in te boeten op kwaliteit en te blijven innoveren en een diversiteit aan services aan te bieden, zijn wij nog steeds een toonaangevende partner voor veel klanten die dit op waarde weten in te schatten.” 
 
Norm-Systems veranderde onlangs de bedrijfsnaam in Norm-Systems Expo. Kun je aangeven waarom er voor een naamswijziging is gekozen?
 
Wollrabe: “De interne discussie om de bedrijfsnaam aan te passen stak regelmatig de kop op. Wij vinden de naam Norm-Systems iets te algemeen. Het dilemma was steeds dat het wel de afgelopen 33 jaar een gevestigde naam is geworden met een positieve uitstraling. Dus dan verander je dat niet zo snel. De laatste 3 jaar zijn we blijven doen waar we goed in zijn namelijk het leveren van kwalitatieve stand-alone beurswanden, maar we zijn als leverancier steeds meer met onze klanten mee gaan denken in oplossingen op het gebied van beurspresentaties. Met onze pop-up wanden verzorgen wij tegenwoordig complete stands van 12 tot 40m2. Voor deze discipline hebben wij zelfs een speciale brochure laten maken. De motivatie om de bedrijfsnaam te veranderen in Norm-Systems Expo is dat wij verwachten dat dit meer de lading dekt wat betreft onze activiteiten en oplossingen welke wij kunnen bieden. Zeker belangrijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Het bedrijf bestaat al sinds 1982 en heeft tal van “stormen” overleefd. Denk dan even aan verschillende economische crisissen, de opkomst van internet en de toenemende concurrentie van bedrijven van “om de hoek” zoals printbedrijven, drukkerijen, copy-centers en sign-bedrijven. Ook zij leveren tegenwoordig uitvouwbare of uittrekbare banners en wanden.”
 
Ondanks de sterk aangewakkerde concurrentie (en onder druk staande winstmarges) zijn jullie nog steeds volop actief. Kun je aangeven wat volgens jou hiervoor de belangrijkste redenen zijn? 
 
Wollrabe: “Goeie vraag. Bijna elk bedrijf heeft de laatste jaren in meer of mindere mate last gehad van de crisis.Wij hebben de opkomst van internet en websites met "Chinese namaak" etc allemaal meegemaakt. Het heeft ons veel gebracht maar ook veel gekost. Denk dan aan de toegenomen concurrentie van bovengenoemde bedrijven. Niet de kwaliteit maar de prijs stond hierin centraal. 
 
Wij hebben bewust gekozen om kwaliteit te blijven leveren. We zijn niet meegegaan met prijsvechters. Hiervan kunnen wij het niet winnen en last but not least, die kant wilden wij ook niet op. Door niet in te boeten op kwaliteit, te blijven innoveren en diverse services aan te bieden zijn wij gelukkig nog steeds een toonaangevende partner voor vele klanten die dit op waarde weten in te schatten.”
 
Klanten hebben zoals iedereen een verwachtingspatroon.
Belangrijk detail is om dit goed met elkaar af te stemmen
én na te komen,wij hanteren het principe
van Underpromise and overdeliver
 
De tijden dat een presentatiewand een statisch en rechthoekig ding was is allang verleden tijd. Er kan en moet tegenwoordig veel meer. Kun je een paar voorbeelden geven van de meest innovatie ontwikkelingen op het gebied van de mobiele presentatiesystemen?
 
Wollrabe: “De ontwikkelingen staan inderdaad niet stil. De huidige beschikbare systemen stellen ons in staat om fraaie en complete modulaire standconcepten samen te stellen.
 
En men heeft de voordelen van het transport en het opbouwgemak van de pop-up wand maar als het staat ziet men niet dat het is samengesteld uit verschillende wanden. Dit komt ook omdat we tegenwoordig tot een hoogte van 250 tot 300cm kunnen leveren. Qua nieuwste producten doet onze “Zipperwall” het heel goed. Dit is een lichtgewicht buizen systeem waarover een full-colour stretchdoek getrokken word. Maar ook de Expolinc stand-concepten
en onze Norm-fabric systemen zijn goede voorbeelden van innovatie.”
 
Wat voor invloeden hebben deze ontwikkelingen in de praktijk op jullie relatie tot de klant?
 
Wollrabe: “Doordat we vaker de modulaire conceptkant opgaan wordt het klantkontakt automatisch frequenter en intensiever. Het is echt geweldig om met de klant mee te denken.”
 
Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijk, hoe gaan jullie hiermee om?
 
Wollrabe: “Al onze merken en systemen zijn hoogwaardig van kwaliteit. Men investeert vaak éénmalig in het systeem (hardware) en kan daarna de systemen tot in lengte van jaren inzetten. Dit maakt het niet alleen duurzaam maar ook nog eens kostenbesparend en daardoor interessant om aan beurzen deel te nemen. Ook de fullcolour panelen printen wij op verschillende media met verschillende inkten. Indien gewenst kunnen wij panelen maken die bijna 100% milieuvriendelijk en volledig recycelbaar zijn.”
 
Heb je zelf nog punten welke je wilt aandragen?
 
Wollrabe: “Jazeker, ook onze branche is herstellende van de crisis, ik wil hierbij de hoop uitspreken dat bedrijven zich bewuster worden van de kracht van live communicatie en dus het inzetten van beurzen en evenementen. De oprechte inspanningen en activiteiten van het CLCVECTA en het initiatief www.kippenvel.eu zijn een voorbeeld voor ons allemaal.”
 

 

Deel deze informatie

Norm Systems

Emrikweg 28

2031 BT Haarlem

KvK 34207534

T. 023 - 517 32 22

F. 023 - 517 32 20

info@normsystems.nl

Volg ons via:
Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS